Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Zomerschool

juli 25 @ 16:00 - juli 30 @ 10:00

Het comité voor zomerscholen heeft op uiterst creatieve wijze en rekening houdend met de RIVM richtlijnen in verband met het Coronavirus en de daardoor beperkte mogelijkheden om fysiek op De Poort aanwezig te kunnen zijn de school met een uniek karakter georganiseerd.
De kinderklassen zullen op De Poort plaatsvinden. Alle andere programma´s voor jeugd, jongeren en volwassenen worden online via Zoom georganiseerd.

1. De Poort: kinderklassen
De kinderklassen zijn op De Poort. Dit betekent dat alleen kinderklasbegeleiders en ouders met kinderen in de kinderklasleeftijd fysiek op De Poort aanwezig mogen zijn. Uiteraard zijn kinderen van de jeugdgroep-leeftijd van deze ouders ook welkom. Alle overige jeugd zal online aan het Jeugdprogramma meedoen, dus niet op De Poort. In het licht van de RIVM-bepalingen is er plek voor maximaal 100 personen, inclusief kinderen met eventueel broers en zusjes in de jeugdleeftijd t/m 14 jaar.

2. Online, via Zoom: programma voor volwassenen, jeugd en jongeren
Het thema van de Zomerschool 2020 is “In de Voetsporen van ‘Abdu’l-Bahá”. Rondom dit prachtige thema heeft het Zomerschoolcomité een uitgebreid en gevarieerd online programma gecreëerd. Vrienden kunnen deelnemen aan diverse workshops en ontspannende activiteiten.

De vrienden kunnen op elk van de zomerschool-dagen kiezen uit één ochtend-workshop en één middag-workshop. Een aantal van deze workshops hebben het karakter van een cursus, waarbij deelnemers gedurende 2 of 4 dagen aanwezig dienen te zijn. Andere workshops hebben een losser karakter waaraan een of meer dagen kan worden deelgenomen. U kunt dus uit het uitgebreide aanbod van workshops uw eigen programma samenstellen.

De openingsavond van de Zomerschool
Op de avond van 25 juli zal de zomerschool officieel en feestelijk worden geopend. Alle deelnemers, dus diegenen die op De Poort aanwezig zijn en zij die online deelnemen, zullen met elkaar verbonden zijn door middel van een live-stream via Zoom. De kinderklassen en online workshops starten op 26 juli en eindigen op 29 juli.

Hoe ziet een online dag van de Zomerschool eruit?
De dag begint om 9:00u met een gezamenlijke, plenaire dagopening, waarbij de online Zomerschool-deelnemers verbonden zullen zijn met de vrienden en kinderen op De Poort door middel van een live-stream. Er zullen gebeden worden gezegd en er zal muziek en zang zijn. Daarna gaat iedereen naar zijn of haar fysieke kinderklas of online Zoom-workshop, waarvan de web-links in het programma te vinden zullen zijn. Ouders met kinderen die aanwezig zijn op De Poort kunnen eveneens deelnemen aan deze online workshops. De meeste workshops duren 1,5 tot 2 uur, met één of meerdere pauzes. Vóór de lunch is er gelegenheid voor een ieder om mee te doen met een korte, ontspannende activiteit, zoals een dans-workshop of een yoga-sessie. Voor de lunch is een uur ingepland. Na de lunch komen alle deelnemers, inclusief de vrienden en kinderen op De Poort weer bijéén via een live-stream in Zoom om de middag in gezamenlijkheid te openen. Hierna starten de fysieke kinderklassen en online middag-workshops, welke weer 1,5 tot 2 uur zullen duren, met pauzes. De workshops eindigen uiterlijk om 16:00uur.

Het online Zomerschool programma en de inschrijvingen
Alleen ouders met kinderen die deelnemen aan de fysieke Zomerschool kunnen zich via de website van De Poort inschrijven, wanneer deze opengaat. Dit zal spoedig worden gecommuniceerd, alsmede het volledige online Zomerschool-programma. Hierin zult u de tijden en de beschrijvingen van de workshops en de overige activiteiten kunnen vinden, alsmede de bijbehorende Zoom links. U hoeft slechts op de bijbehorende Zoom link te klikken om aan een workshop of andere activiteit te kunnen deelnemen. U hoeft zich hiervoor niet van tevoren in te schrijven.

Gegevens

Begin:
juli 25 @ 16:00
Einde:
juli 30 @ 10:00

Organisator

Nationale Geestelijke Raad

Locatie

Conferentieoord de Poort
Biesseltsebaan 34
Groesbeek, 6561 KC Netherlands
+ Google Maps
Website:
depoort.org